Mobilmenu
Hem
Om företaget
Fönster & Dörrar
Fönster
Dörrar
Tillbehör
Konstruktion
Skötsel & montering
Inspiration
Broschyrer & Dokument
Logga in
Outlet
Kontakta oss
Mobilmenu

Fönster

 

Egen utformning och konstruktion. 
Typer: 
Utåtgående, glidhängda fönster med H-beslag samt fasta fönster. Kan kombineras i gemensam karm, även med ventilationlucka.

SundaHus EnviroLink
Orama-fönstret Fast
 
SundaHus EnviroLink
Orama-fönstret vridhängt öppningsbart
 
Läs mer

Produktbeskrivning

Material – Konstruktion

Profiler. Bågar och karmar har utvändig profil av pulverlackerad aluminium. Invändig profil i karm och båge av väderresistent, slagseg och genomfärgad komposit med isolering. 

Tätlister. Spårmonterade slanglister av EPDM-gummi. Fabriksmonterade med 3-glas förseglad ruta (isolerruta). Fönstren kan även levereras med 2-glasruta.

Spröjsar. Fönstren kan levereras med mellanglasspröjsar eller utvändiga, löstagbara spröjsar. Glasdelande mittstycke kan erhållas med valfri placering i bågen.

Beslag. Glidhängd konstruktion med original H-beslag (från Spilka Industrier) som möjliggör steglös öppning och låsning i vädringsläge samt hel omsvängning 180°. Fönstren är försedda med spanjolett med vridkolvar i båda sidor för tät stängning och levereras som standard med förmonterade karmhylsor. Ventilationsbeslag levereras som standard på fönster från 4M och uppåt. 

Utseende

Aluminiumprofilerna levereras som standard i vitt (NCS S-0502-Y) men kan på beställning erhållas i valfri kulör enligt RAL-skalan. Kompositprofilerna är genomfärgade i vitt samt lackerade med tvåkomponentfärg i vit kulör (NCS S-0502.Y).

Bruksegenskaper

Riktvärden enligt tillverkaren. Värmegenomgångskoefficient U-värde från U1,1 W/mK på hela konstuktionen. U-värdet varierar beroende på glaskonstruktion och gäller hela fönsterkonstruktionen. Detaljerade uppgifter om U-värden, ljudisolering, resultat från utförda provningar m.m. lämnas på begäran.

Vägledning vid projektering

Oramafönstret är praktiskt taget underhållsfritt och ingående material är återvinningsbara.

Mått

Levereras i objektanpassade storlekar.
Karmdjup 120 mm. Övriga mått, se måttskisser.
Karmyttermått: Modulmått minus 20 mm,
(ex. 10/12 = 980x1180 mm).

Så här mäter du:

Mät hålet i väggen. I en del fall är det bra att ta bort foder eller lister runt fönstret, så att du kan få ett så exakt mått som möjligt på bredd och höjd. Det behövs ca 10-l5 mm extra utrymme runt om mellan vägg och fönster. Detta är måttet på ditt fönster. Storleken anges BxH (bredd gånger höjd) och räknas i moduler, där en modul (M) är 10 cm. (Ex: Fönsterhål 90x120 cm = fönster 9/12.)