Mobilmenu
Hem
Om företaget
Fönster & Dörrar
Fönster
Dörrar
Tillbehör
Konstruktion
Skötsel & montering
Inspiration
Broschyrer & Dokument
Logga in
Outlet
Kontakta oss
Mobilmenu

Konstruktion

Du slipper underhåll

Orama fönstret tillverkas enligt fönstersystemet ALUCOMP 3001, vilket innebär en kombination av glasfiberarmerad polyester (komposit) och aluminium - två välkända och beprövade material. Uppskattade för sin motståndskraft mot tidens tand utan att behöva något större underhåll. Kan varken rosta eller ruttna.

Genial konstruktion

Orama fönstret har original H-beslag, från Spilka Industri i Norge, som ger den geniala glidhängda konstruktionen med allt vad det innebär av kvalitet och praktiska fördelar.

Det är t ex rena drömmen för den som putsar fönsterna. Spanjolett med vridkolvar i båda sidor gör att bågen sluter mycket tätt mot tätningslisten som är fabriksmonterad.

Skräddarsytt på flera sätt

En av fördelarna med Oramafönstret är att det lätt kan anpassas efter udda mått. Och vill du ha det med spröjs går det också bra, då mellan glasen i rutan eller utanpå. Glasdelande mittstycke kan du också få valfritt placerat i bågen.

Spar dyrbar värme

Den isolerade insidan tillsammans med en energieffektiv ruta ger ett lågt U-värde.

Förutom rejäl besparing ger Orama fönstret dig dessutom ett betydligt behagligare inomhusklimat, hur tufft klimatet än är utomhus.

Små nyttiga detaljer

För att underlätta monteringen av fönstret har Oramafönstret förmonterade karmhylsor, samt en monteringsanvisning som medföljer. Det är också förberett för smyglist på ett sätt som gör monteringen enklare samt dessutom både snyggare och tätare.

Komplett program

Orama fönstret är ett komplett fönsterprogram. Förutom fönster innehåller det också fasta karmar, fönsterdörrar och ett stort antal kombinationsmöjligheter.
Du kan t ex få fast och öppningsbart fönster i samma karm, på både bredden och höjden. Du kan kombinera både fast och öppningsbart fönster med ventilationslucka. Det finns ännu fler möjligheter, som vi gärna berättar mer om när du kontaktar oss.

Orama fönstret är tillverkat av material som är återvinningsbara.

Nerladdningsbara dokument

Miljödeklarationer
Fast fönster (PDF) 335 kB
H-hängt fönster (PDF) 853 kB

Flödestabeller
Spaltventil spilka

Kompositbeskrivning
Kompositdokumentation

Profilskisser
FV-305 (PDF) 337 kB
FV-306 (PDF) 343 kB
FV-307 (PDF) 345 kB
FV-308 (PDF) 388 kB
FV-309 (PDF) 382 kB

U-värde (testresultat)
U.värde 0,9 - 3glas Fast (PDF) 1 MB
U.värde 1,0 - 3glas (PDF) 1,8 MB
U.värde 1,1 - 3glas (PDF) 1,8 MB
U.värde 1,3 - 2glas (PDF) 1,4 MB
U.värde dörr (PDF) 1,3 MB